joi, septembrie 23, 2021
starshiners.ro
More

    CELE MAI CITITE

    TOP 5 rețete de post, simple și rapide

    Cauți rețete de post?

    Dacă ai ajuns în acest articol sigur vrei să faci o detoxifiere a corpului sau dorești să postești. Fie ca ții post sau nu, poți încerca aceste rețete. Vei găsi rețete de mâncare de post simple și rapide. Se fac repede, sunt ușoare si delicioase. Citește mai jos cele mai rapide rețete de post.

    1. IAHNIE DE FASOLE SAU FASOLE SCĂZUTĂ

    Iahnie de fasole, mâncare tradițional românească pe care o servin cel mai adesea în zilele de post. Chiar dacă durează mai mult până se face, asta nu înseamnă că ne și solicită foarte mult această rețetă. Învață cum să faci cea mai bună iahnie de fasole.

    TIMPI DE PREPARARE

    •  Timp de preparare: 30 min
    •  Timp de gătire: 30 min
    •  Gata in: 60 min

    INGREDIENTE:

    • 500 g fasole uscată cu bob mare.
    • 2 cepe roșii.
    • 1 morcov.
    • 1 ardei capia roșu.
    • 2 linguri bulion.
    • 2 foi de dafin.
    • 3 căței de usturoi.
    • 4 linguri de ulei.
    • sare.
    • piper.
    • marar verde.
    • cimbru.

    MOD DE PREPARARE:

    Înainte cu o seară pregătim fasolea. O alegem de impurități,bob cu bob, o spălăm sub un jet de apă și o lăsăm la înmuiat pana a doua zi în apă suficientă, pentru ca boabele de fasole, își vor mari volumul. Cand ne vom apuca sa le gătim, boabele se vor clăti și le vom pune la fiert în două trei ape. În timp ce fasolea fierbe, pregătesc, într-o tigaie, cele 4 linguri de ulei peste care voi adăuga ceapa mărunțită și usturoiul pisat sau dat pe razătoarea mică. Le voi căli circa 2 minute.

    Adaug ardeiul tocat mărunt și morcovul dat pe razătoarea mare. Le călim pană când se vor înmuia legumele. Adaug boabele de fasole fierte și apa cat sa cuprindă toata compoziția. Pun la foc și adaug bulionul, fierb aproximativ 10 minute sau pană capătă consistența unui sos. La sfârșit adaug sare, piper și cimbru după gust. După asezonez totul cu pătrunjel verde tocat mărunt.

    2. SALATĂ ORIENTALĂ

    Salata orientală de post este foarte gustoasă și ușor de făcut. Exista multe variante a acestei rețete de post, eu însa am ales varianta ce mai simplă , clasica și cea mai gustoasă. Salata orientală de post este una din cele mai întalnite rețete de salate de cartofi din bucătăria romanească, iar acest lucru nu ar trebui sa ne mire deloc.

    Este gustoasă, ieftină, foarte ușor de pregătit și poate fi ușor modificată în funcție de ce avem prin bucătarie sau după gust. Cred ca fiecare familie are propria versiune de salata orientală.

    TIMPI DE PREPARARE

    •  Timp de preparare: 30 min
    •  Timp de gătire: 0 min
    •  Gata in: 30 min

    INGREDIENTE

    • 500g cartofi roșii.
    • 1 ceapă roșie.
    • 7-8 felii gogoșari sau castraveți la oțet.
    • 2 linguri de oțet sau zeama de la o lămâie.
    • 150g măsline negre fără sambure.
    • 2 linguri ulei.
    • sare.
    • piper.
    • verdeață opțional.

    MOD DE PREPARARE:

    Curățăm cartofii, îi spălam, îi tăiem cubulețe sau felii, după plac și îi punem la fiert în apă cu puțină sare pentru aproximativ 20 minute. Se mai pot fierbe și întregi, în coajă iar apoi sa fie curățați și tăiați cubulețe sau felii. Eu prefer prima varianta deoarece îmi reduce timpul de preparare. Tăiem ceapa julien. Într-un bol mai mare punem cartofii, măslinele, ceapa si presărăm puțină sare, apoi adăugăm gogoșarii tăiați fâșii, uleiul, oțetul sau zeama unei lămâi și amestecăm foarte ușor astfel încât să nu zdrobim cartofii. Așezonăm cu piper, sare după gust și adăugăm verdeața opțional. Un preparat ușor de făcut, delicios și la îndemâna oricui.

    3. TOCĂNIȚĂ DE NĂUT

    Acestă rețetă de tocăniță de năut îți va da energie în zilele de post și te va bucura cu aromele ei de fiecare dată cand o gătești. Tocănița de năut are un gust delicios, este plina de proteine vegetale sănătoase și poate înlocui cu succes o mancarică de carne (în zilele cand postești sau daca te-ai hotarat să elimini din alimentație ingredientele de origine animală).

    TIMPI DE PREPARARE

    •  Timp de preparare: 50 min
    •  Timp de gătire: 50 min
    •  Gata in: 50 min

    INGREDIENTE

    • 1 conservă de năut sau 400g năut fiert.
    • 1 conservă suc de roșii.
    • 1 ardei capia.
    • 1 morcov.
    • 1 ceapă mai mare sau 2 mici.
    • 2 linguri de ulei.
    • sare.
    • piper.
    • pătrunjel.

    MOD DE PREPARARE:

    Curățăm legumele, le spălam, apoi tocăm cubulețe morcovul și ardeiul, iar ceapa o tăiem julien (eu prefer sa tai legumele foarte mărunt, dvs le puteți tăia cum vă place). Vom căli legumele în puțin ulei, până vor începe să se înmoaie ușor, aproximativ 10 minute. Adăugam și conserva de roșii, lăsăm să fiarbă puțin după care vom adăuga năutul, bine scurs de apă. Vom completa cu apă să acoperim toată compoziția și vom lăsa să fiarbă, la foc mic, aproximativ 15 minute, până când legumele vor fi bine fierte și a scăzut sosul. Asezonăm, după gust, cu sare si piper. Oprim focul și adăugăm pătrunjelul verde tocat.

    4. OREZ CU LEGUME

    Orez cu legume – un preparat tradițional românesc, gustos și sățios care poate fi pregătit oricând, de un bucătar începător din doar câteva ingrediente. Mai jos îți spunem rețeta de orez cu legume. Cum se prepară, dar și ce ingrediente ai nevoie.

    TIMPI DE PREPARARE

    •  Timp de preparare: 30 min
    •  Timp de gătire: 30 min
    •  Gata in: 30 min

    INGREDIENTE

    • 2 căni de orez sau 300g
    • 2 căni de apă
    • 1 ceapă mare sau 2 mici
    • 1 morcov
    • 1 ardei gras rosu
    • 5 linguri de ulei
    • sare
    • piper
    • marar sau pătrunjel după gust
    • mai poți adăuga ciuperci. mazare, fasole verde dupa gust.

    MOD DE PREPARARE:

    Curățăm legumele, le spălăm și le tocam cubulete. Ceapa o mărunțim cat mai fin si o călim în cele 5 linguri de ulei, aproximativ 2 minute, pană cand aceasta devine translucidă. Adăugam legumele tăiate mărunt, apa și orezul spălat (in mai multe ape). Lăsăm să fiarbă pentru aproximativ 20 minute, la foc mediu, pană cand scade apa. Punem sare și piper după gust, oprim focul și adăugăm pătrunjel sau mărar proaspăt tocat. Se poate servi alături de o salata verde sau murături.

    5. CARTOFII AURII

    Cartofii aurii, o garnitură ieftină, ușoară și rapidă. O masă de post de sine stătătoare ideală. Versatilitatea acestei rețete constă în faptul că poți schimba, de fiecare dată, ierburile folosite pentru aromatizare (sau cantitatea lor, poți schimba aroma predominantă), astfel încât va avea un gust nou, mereu.

    TIMPI DE PREPARARE

    •  Timp de preparare: 10 min
    •  Timp de gatire: 30 min
    •  Gata in: 40 min

    INGREDIENTE

    • 500 g cartofi
    • 1 linguriță de boia ardei dulce sau picant
    • ulei pentru prăjit
    • sare
    • ierburi aromate după gust

    MOD DE PREPARARE:

    Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem cubulețe. Într-o oală punem cartofii, adăugăm apa cat să îi cuprindă și îi lăsăm la fiert, însă îi vom fierbe cam pe jumătate, cat să se înmoaie puțin. Scurgem cartofii foarte bine de apă și adăugăm o linguriță de boia de ardei. Între timp punem ulei la încins într-o oală și prăjim cartofii, amestecand de cateva ori pana se vor rumeni pe toate parțile.

    NutriFitUp Vegetarian & Vegan

    Peste 200 pagini color cu retete sanatoase, de post, create special la cererea celor peste 6000 de NutriFitoase din grupul VIP, care vor sa experimenteze si retete fara carne.

    Dacă ți-a plăcut acest articol dăle de veste si prietenelor tale printr-un share, multumesc!

    decathlon.ro decathlon.ro

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Latest Posts

    wevelvet.ro starshiners.ro