sâmbătă, aprilie 13, 2024
apiland.ro
More

  CELE MAI CITITE

  Sperma partenerului dvs. este sănătoasă? 5 sfaturi pentru a construi și a spori sănătatea spermei.

  zonia.ro

  Căutați sfaturi despre îmbunătățirea calității spermei? Ai ajuns la locul potrivit. Tot ce trebuie sa stii despre sperma partenerului.

  Se pune un mare accent pe importanța stării de sănătate și nutrițională a unei femei înainte și în timpul sarcinii. Însă partenerul ei trebuie să joace un rol la fel de crucial la concepție, oferind o cantitate bună de spermă sănătoasă și mobilă, constând dintr-un număr bun, motilitate și formă optimă, precum și lipsită de infecție. 

  Stilurile noastre de viață moderne, stresante, împreună cu dușmani vechi, cum ar fi dieta slabă, fumatul și consumul excesiv de alcool sunt adesea factori majori care contribuie la sănătatea precară a spermei. Cercetări recente raportate în jurnalul  Reproducere umană  confirmă o legătură între dietele bogate în grăsimi saturate și numărul redus de spermatozoizi, în timp ce cele cu aport ridicat de acizi grași omega-3 au fost legate de concentrații mai mari de spermă.

  Există întotdeauna loc de îmbunătățire atunci când vine vorba de sperma partenerului de calitate.

  Fie că aveți de-a face cu un număr scăzut, motilitate sau morfologie slabă, există întotdeauna loc de îmbunătățire atunci când vine vorba de starea genetică a spermei. Au fost multe studii efectuate asupra nutriției și a calității spermei, iar rezultatele sugerează că, pe lângă o dietă bună, suplimentele pot juca, de asemenea, un rol vital în asigurarea celei mai înalte calități posibile. 

  Toată lumea are diferite nevoi alimentare, aprecieri și antipatii, stiluri de viață, obiceiuri alimentare și relații. Este important să ne amintim că nu este întotdeauna posibil să se asigure cantitatea corectă de nutrienți din alimente.

  Călătoria unei celule de spermă prin tractul reproductiv al unei femei este dură și, odată ce a trecut, trebuie să pătrundă în interior pentru a-l fertiliza! O spermă sănătoasă trebuie să aibă ADN complet intact.

  Ce se întâmplă dacă sperma partenerului meu este anormală?

  Dacă spermatozoizii sunt anormali cromozomial, există un risc crescut de avort spontan deoarece corpul femeii va respinge un embrion în curs de dezvoltare cu ADN defect. Radicalii liberi sunt principala cauză a anomaliilor ADN și sunt produse ca un produs secundar natural al metabolismului nostru, jucând un rol important în repararea celulară. Din ce în ce mai mult, radicalii liberi sunt legați de deteriorarea ovulelor și a spermei cauzată parțial de anumite alimente și de mediul înconjurător. 

  Radicalii liberi vizează membranele fluidelor grase ale tuturor celulelor noastre, lăsând ADN-ul deteriorat, iar celula nu mai poate funcționa. Spermatozoizii sunt foarte vulnerabili la deteriorarea radicalilor liberi. Consumul unei diete bogate în antioxidanți care protejează împotriva acestui lucru este vital, dar este recomandat și suplimentarea celor mai importanți antioxidanți. Toate acestea vor crește deteriorarea radicalilor liberi la spermă.

  Zinc

  Zincul este probabil unul dintre cei mai importanți nutrienți ai fertilității masculine și este corelat semnificativ cu viabilitatea genetică a spermei. Deficitul de zinc scade, de asemenea, atât testosteronul, cât și numărul de spermatozoizi, precum și afectarea motilității. Dacă cantitatea de zinc este prea mare, cu toate acestea, funcția imună poate fi afectată, prin urmare suplimentarea trebuie monitorizată cu atenție.

  Vitamina E și Seleniu

  Doi antioxidanți puternici care ajută la protejarea membranei celulare (care conțin ADN) și asigură o formare sănătoasă sunt vitamina E și seleniu. Cantitatea de seleniu din alimente depinde de cantitatea din sol; se crede că solul este adesea foarte sărăcit din acest mineral și, prin urmare, se recomandă suplimentarea suplimentară.

  Vitamina C

  Atunci când există o deficiență a vitaminei C, există un risc crescut de „aglomerare”, atunci când celulele spermatozoice se blochează împreună, lăsând mai puțini spermatozoizi la dispoziție pentru a se deplasa spre ou. Vitamina C este, de asemenea, un antioxidant puternic, care este cel mai ușor de distrus prin supraîncălzire și fumat. Omega 3 (DHA) este, de asemenea, foarte important pentru îmbunătățirea sănătății spermei.

  Având în vedere cât de importantă este munca spermei, precum și tot ceea ce trebuie să treacă, este ușor de văzut cât de crucială este alimentația corectă. Dar, dacă există un lucru de care sunt sigur, este că bărbații urăsc să ia pastile! Cu toate acestea, aceasta este o ocazie în care unii nutrienți trebuie doar luați în formă suplimentară, mai ales dacă există probleme cu sănătatea spermei.

  În ultimii ani, am văzut tot mai mulți bărbați cu probleme de spermă. Se știe că în jur de 50% din complicațiile fertilității sunt determinate de factorul masculin și totuși ne concentrăm atât de mult pe femeie. Partenerul de sex masculin are un rol la fel de crucial de jucat la concepție în furnizarea celui mai sănătos spermă pe care îl poate pentru sănătatea viitoare a copilului. 

  Pe lângă faptul că vă asigurați că obțineți cei mai importanți nutrienți, există și alte domenii la care ar trebui să vă uitați, care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți șansele de concepție. Iată primele mele cinci sfaturi pentru a construi și a spori sănătatea spermei:

  1. Sex, sex și mai mult sex!

  Există atât de multe mituri în jurul sexului atunci când încercăm un copil, iar cele mai frecvente întrebări pe care ni le punem sunt despre cât de des trebuie să îl avem și dacă este mai bine să salvăm sperma. În primul rând, ar trebui să faci sex cât mai mult posibil, de cel puțin trei ori pe săptămână. Ideea de a salva sperma este un mit, deoarece va muri după câteva zile. Cercetările arată că cu cât este mai mult spermă proaspătă, cu atât este mai bună calitatea.

  2. Pasiunea

  Testosteronul este hormonul dorinței. Sexul poate deveni o problemă între parteneri atunci când încearcă un copil sau dacă au făcut nenumărate runde de FIV și este ușor de văzut de ce sexul devine mecanic. Concentrarea pe recuperarea unei vieți sexuale bune este esențială pentru sănătatea spermei. Excitația este importantă, deoarece afectează cantitatea de spermă pe care o veți produce și nu vă ajutați prin relații sexuale mecanice, fără pasiune.

  3. Presiune

  Luați presiunea reciprocă atunci când vine vorba de dorirea unui copil. Presiunea provoacă anxietăți de performanță la bărbați. Un bărbat nu trebuie să știe tot ce se întâmplă în corpul unei femei pentru a fi pregătit pentru sex. Nu are nevoie să știe când ovulează ea și nu are nevoie de presiunea pentru a efectua.

  4. Relația

  Atât de des vedem că relația este tensionată din cauza încercării pentru un copil, ceea ce face mai dificilă relația sexuală. Sexul poate deveni o monedă subconștientă între cupluri. Încercarea unui copil și trecerea prin FIV provoacă orice relație.

  5. Stilul de viață

  Asigurați-vă că aveți un ecran de sănătate sexuală. Este bine documentat că alcoolul, țigările și drogurile recreative afectează sănătatea spermatozoizilor și cresc deteriorarea radicalilor liberi, care afectează ADN-ul spermei. A fi supraponderal sau subponderal poate afecta și fertilitatea, așa că ar ajuta cu adevărat să aruncăm o privire bună asupra regimului dvs. de exerciții și asupra dietei.

  Bărbații de astăzi produc cu până la 50% mai puțini spermatozoizi decât tații lor, aproximativ 43% dintre aceștia întâmpinând probleme de fertilitate, potrivit unei cercetări publicate în  British Medical Journal . O scădere dramatică a potenței a avut loc în ultimii zece ani, cu un număr din ce în ce mai mare de bărbați care suferă de anomalii ale spermei, precum și de numărul scăzut și motilitate. Studiile relevă faptul că, într-o treime din cazurile în care cuplurile durează mai mult decât media pentru a concepe, sănătatea slabă a spermei este cea mai probabilă cauză.

  drmax.ro drmax.ro drmax.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Latest Posts