Cauți sfaturi despre sarcina în pandemie?
Ai rămas însărcinată în pandemie? A fi însărcinată poate fi un moment minunat, dar sarcina în pandemie poate fi dificilă.
Înțeleg că pandemia a fost un moment deosebit de dificil pentru toți părinții noștri. În prezent există o mulțime de informații conflictuale și confuze pentru femeile însărcinate, așa că kMămicile.ro a reunit cele mai multe întrebări adresate de femeile însărcinate în pandemie pentru a vă ține la distanță grijile.
În primul rând, vaccinul. Sunt însărcinată, pot avea vaccinul?
În prezent, nu există dovezi că vaccinul Covid-19 nu este sigur dacă aveți sarcina în pandemie. Dar, din păcate, sunt necesare mai multe dovezi înainte de a vi se putea oferi în mod obișnuit. Prin urmare, vaccinul, pentru majoritatea femeilor însărcinate, nu este o opțiune.
Cu toate acestea, unor femei li se poate oferi vaccinul dacă prezintă un risc ridicat de a face coronavirus din cauza locului în care lucrează sau dacă au o stare de sănătate care înseamnă că prezintă un risc ridicat de complicații grave ale coronavirusului. Discutați cu medicul dvs. dacă credeți că oricare dintre acestea se aplică în cazul dvs.
Alăpt, pot avea vaccinul?
Vesti bune! Puteți avea vaccinul Covid-19 dacă alăptați. Discutați cu medicul dvs. pentru riscuri și beneficii complete. Vezi ce pompă de san ți se potrivește aici.
Cum îmi pot menține sănătatea daca am sarcina în pandemie?
E greu să fii însărcinată în acest timp, dar există modalități de a te asigura că ai grijă de tine și de sănătatea ta mentală. Fii blandă cu tine. Îngrijire personală, indiferent dacă este vorba de băi, relaxare, lectură, vizionarea emisiunilor TV preferate, mâncăruri preferate, sau somn.
Ce măsuri de precauție ar trebui să iau când sunt însărcinată în pandemie?
Dacă sunteți gravidă, este important să:
- Spălați-vă mâinile în mod regulat.
- Rămâneți acasă cât mai mult posibil și urmați sfaturile privind distanțarea socială.
- Stai departe de oricine are simptome de coronavirus.
- Asigurați-vă că purtați o mască și vă spălați mâinile în mod regulat și odată ce părăsiți casa.
Ce se întâmplă dacă primesc coronavirus în timpul sarcinii?
Nu există dovezi că femeile însărcinate sunt mai susceptibile de a se îmbolnăvi grav de coronavirus, dar femeile însărcinate au fost incluse pe lista persoanelor cu risc moderat ca măsură de precauție.
Poate fi posibil să transmiteți coronavirus copilului înainte de a se naște. Dar cercetările au arătat că, atunci când s-a întâmplat acest lucru, și bebelușii și-au revenit. Nu există dovezi că coronavirusul provoacă avort spontan sau afectează modul în care copilul se dezvoltă în timpul sarcinii.
Ce fac dacă am simptome Covid în timpul sarcinii?
Contactați imediat medicul dvs. dacă credeți că dumneavoastră sau un membru al gospodăriei dumneavoastră aveți simptome de coronavirus.
Cum pot rămâne activă în timpul sarcinii în timpul unei pandemii?
Există o mulțime de modalități de a rămâne activă. Puteți ieși afară pentru o plimbare sau o la alergare. Sau dacă vremea nu arată bine – internetul este prietenul tău. Yoga și pilates specifice sarcinii sunt modalități excelente de a face mișcare în timpul sarcinii.
Puteți găsi o mulțime de exerciții specifice sarcinii pe YouTube, dar vă asigurați că o să căutați „prenatală” sau „sarcină” pentru a vă asigura că exercițiul este adaptat femeilor însărcinate și, prin urmare, vă menține în siguranță. Alternativ, a-ți putea lua în considerare o clasă live online pentru yoga sarcinii sau pilates. Aceasta poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a întâlni alte mame, mai ales dacă alegeți una în zona dvs. locală.
Am o îngrijorare în timpul sarcinii, dar nu vreau să risc să intru în spital. Ce ar trebuii să fac?
Dacă aveți nelămuriri în timpul sarcinii, de exemplu, dacă simțiți mișcări fetale reduse, trebuie să contactați medicul dvs imediat. Vă rugăm să nu stați acasă dacă sunteți îngrijorată, este mult mai sigur să solicitați sfaturi.
Pot avea pe cineva cu mine în travaliu?
Da! Ar trebui să fiți încurajată să aveți partenerul dvs la naștere, prezent în timpul travaliului și al nașterii. Partenerul dvs. trebuie să poarte o mască în spital.
Având partenerul dvs. de încredere prezent în timpul travaliului, se știe că face o diferență semnificativă în siguranța și bunăstarea femeilor la naștere.
Dacă partenerul dvs. are simptome de coronavirus, e testat recent pozitiv, este obligat să se autoizoleze din alte motive (de exemplu, contactul recent al unei persoane infectate), acesta ar trebui să urmeze sfaturile medicului și să se autoizoleze acasă, pentru a proteja sănătatea dumneavoastră, a bebeluși și a personalului maternității care vă sprijină.