duminică, noiembrie 27, 2022
starshiners.ro
More

  CELE MAI CITITE

  Pot să-mi fac un tatuaj în timpul sarcinii?

  Acum sunteți însărcinată, veți face câteva mici ajustări la stilul de viață actual pentru a vă asigura că aveți o sarcină sănătoasă. 

  Încetarea fumatului și renunțarea la alcool vă vor îmbunătăți sănătatea. Îi vor oferi bebelușului cel mai bun început în viață. Dar este, de asemenea, sfătuit să rezistați la tatuaje în curând. 

  Pot să-mi fac un tatuaj în timpul sarcinii?

  Efectuarea unui tatuaj în timp ce vă așteptați copilul crește riscul de a purta virusuri transmise de sânge. De la utilizarea unui ac murdar, acest lucru poate transmite viruși asupra copilului dumneavoastră în timpul sau după sarcină.

  Potențialii viruși includ HIV, Hepatita B și Hepatita C. 

  Deși riscurile sunt mici și efectul pe care cerneala și coloranții l-ar putea avea asupra unui copil în curs de dezvoltare este neclar. NHS spune că tatuajul în timp ce vă așteptați un bebe nu este recomandat din cauza modificărilor hormonale din corpul dvs. și a riscului de infecție.

  kMămicile.ro au spus: „Acest lucru nu este recomandat din cauza modificărilor hormonale care apar care pot afecta pielea și o pot face mai sensibilă.

  “Există, de asemenea, un risc de infecție. Sfatul este să așteptați până după ce ați avut copilul.”

  Ce se întâmplă cu copilul?

  Deoarece tatuajul implică ruperea pielii, principala preocupare a unui tatuaj în timpul sarcinii este riscul de infecție bacteriană sau virală care vă poate afecta bebelușul.

  Un alt risc posibil este reacția la cerneală care poate provoca durere. 

  Simptomele unei infecții bacteriene ar putea include frisoane, transpirații, febră și tremurături. Este posibil să observați umflături, roșeață, cruste galbene și drenaj de puroi în jurul tatuajului. 

  Oricine are aceste simptome este sfătuit să solicite asistență medicală cât mai curând posibil. 

  O infecție bacteriană dintr-un tatuaj se poate agrava și se poate transforma în celulită. 

  Dacă infecția intră în fluxul sanguin, aceasta poate evolua în ceva care pune viața în pericol. Infecția ar putea evolua în bacteriemie și posibil sepsis. 

  Cercetătorii spun că femeile cu un sistem imunitar slab prezintă un risc mai mare. 

  Dacă decideți să aveți o epidurală în timpul nașterii bebelușului, tatuarea pe partea inferioară a spatelui prezintă un risc în timpul acestei proceduri.

  Deși experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la acest lucru, cercetătorii încă sfătuiesc că oricine are nevoie de o epidurală în timpul travaliului ar trebui să aibă una.

  Este sigur să obțineți unul în timp ce alăptați?

  kMămicile.ro recomandă împotriva tatuajului dacă sunteți gravidă sau alăptați . 

  Unele dintre riscuri includ transmiterea HIV prin laptele matern, iar anumite medicamente pentru tatuaje nu pot fi utilizate la alăptare. 

  Poate tatuajele tale să reacționeze în timpul sarcinii?

  S-a spus că, atunci când sunteți gravidă, pielea dvs. devine mai sensibilă și, prin urmare, poate reacționa diferit la unele lucruri pe care nu le-ați avut până acum. 

  Chiar dacă ați avut un tatuaj în timp ce ați avut un copil prima dată, pielea dvs. ar putea reacționa a doua oară. 

  Simptomele unei reacții:

  • Umflătură
  • Scalare
  • Mâncărime
  • Papule
  • Acnee
  • Cicatricarea
  • Sângerare

  Este sigur să eliminați unul?

  Îndepărtarea unui tatuaj se poate face prin tratament cu laser, care rupe cerneala în fragmente care sunt apoi absorbite și trecute prin corp. 

  kMămicile.ro spune că femeilor însărcinate nu ar trebui să li se elimine tatuajele în timpul sarcinii, din cauza riscului pe care îl are asupra copilului.

  Medicii sugerează să aștepte cel puțin 3 luni după sarcină. 

  decathlon.ro decathlon.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Latest Posts

  wevelvet.ro starshiners.ro