joi, iunie 8, 2023
bestkids.ro
More

  CELE MAI CITITE

  Ghid kMamicile: … pentru mișcările bebelușului.

  sinsay.com/ro zonia.ro

  De la așezarea fără ajutor până la primii pași, mișcarea bebelușului se schimbă și se dezvoltă zilnic. Iată semnalele care arată că sunt pe cale de a atinge o nouă etapă fizică – și ce puteți face pentru a-i ajuta pe drum.


  A-ți vedea copilul atingând repere fizice poate fi una dintre cele mai interesante părți ale părinților. Văzându-i cum învață să stea, să se rostogolească, să se târască și, în cele din urmă, să facă primii pași, probabil vor fi momente mândre pe care le veți aminti pentru totdeauna.

  Dar așteptarea lor pentru a atinge repere poate fi și un proces stresant, întrucât vă întrebați de ce acea fetiță de la grupul de joacă merge de trei luni în timp ce a voastră stă doar pe covor arătând jucăriile toată ziua. Iată ce înseamnă să ne așteptăm la dezvoltarea fizică a bebelușului.

  Înainte să te gândești când copilul tău va sta, se târăște sau se va plimba, amintește-ți …

  Este un clișeu de îngrijire a copiilor, dar nu există doi bebeluși la fel. Încercați să nu comparați progresul copilului dvs. direct cu alții – pe această cale stă doar frustrarea. 

    „Când vorbim despre dezvoltare, vorbim despre o gamă. Fiecare copil este diferit – unii vor dobândi repere mai repede, iar alții ușor mai încet. Important este că modelul de dezvoltare este același.

  Căutați indicatori mai puțin vizibili

  Aceste evoluții mai puțin vizibile încep chiar din momentul în care copilul tău se naște. „Până la 10 săptămâni bebelușul ar fi trebuit să aibă un control bun al capului, începând să-și întoarcă capul și să-l readucă în centru printr-o mișcare lină și controlată”.

  „Acesta este primul indicator fizic al unei condiții prealabile pentru ca bebelușul tău să poată sta.” Cealaltă etapă fizică, care este adesea trecută cu vederea, dar este atât de importantă, este posibilitatea de a sta pe burtă. În primele câteva săptămâni s-ar putea să fie doar pe piept, dar cheia este să te angajezi cu bebelușul tău. Ai putea să o faci și când ți-ai schimbat copilul. Întoarceți pe covor (supravegându-l întotdeauna). Intrați foarte aproape cu fața, râzând și gângurind. Poate îndepărtați fața de bebeluș, astfel încât să vă urmeze și să înceapă să-și mute capul în direcții diferite.

  Mișcarea bebelușului: Stând.

  Când va învăța bebelușul meu să stea?

  „La aproximativ 4-6 luni, bebelușul tău va începe să se ridice”. „Este foarte important ca părinte, să le permiteți mult timp să stea pe podea. Suntem atât de ocupați acum, punând bebelușii în scaune și scaune auto. Încercați să vă aduceți bebelușul la nivelul solului cât mai mult posibil, astfel încât să poată dezvolta puterea de care au nevoie pentru a se susține singuri. ”

  Cum pot ajuta copilul meu să învețe să stea?

  Pentru a rafina această abilitate, o jucărie bine aleasă vă poate ajuta. „În această perioadă mișcările bebelușului tău vor începe să devină mai intenționate”. „O jucărie simplă precum un ursuleț de pluș poate fi utilizată în toate aceste etape de dezvoltare. Așadar, s-ar putea să vă așezați bebelușul într-o poziție susținută și să ridicați ursulețul de pluș la nivelul ochilor și să coboare pe podea, astfel încât să urmeze mișcarea. Asta crește controlul muscular ”.

  Cuvânt de avertizare:

  A învăța să stai independent este un proces treptat, iar bebelușul tău ar putea să cadă în continuare. Așa că rămâi pe suprafețe moi până când ești sigur că nu vor cădea.

  Când va învăța bebelușul meu să se rostogolească?

  Odată ce au stăpânit mișcările, este timpul să vă gândiți să vă deplasați. La aproximativ șase luni, bebelușii vor avea puterea să se răstoarne. Dacă îi vezi ridicând capul sau căutând obiecte în timp ce stau culcat, acesta este un semn că ar putea fi gata.

  Cum pot ajuta copilul meu să învețe să se răstoarne?

  Pentru a-i încuraja în această etapă, încercați să coborâți pe podea împreună cu bebelușul. Scuturarea unei jucării interesante chiar în față sau în lateral poate ajuta.

  Învățarea rulării se poate întâmpla brusc și o mică rulare poate avea mult impuls! Nu lăsați copilul nesupravegheat pe o suprafață ridicată din acest motiv.

  Când va învăța bebelușul meu să se târască?

  S-ar putea să-l vezi pe bebeluș stăpânind această abilitate în jur de 7-9 luni. „Odată ce bebelușii dezvoltă mușchii pentru a se rostogoli dintr-o parte în alta, ei dezvoltă apoi condițiile prealabile pentru a începe să se târască”. „Totul este construit pe podea care a trecut înainte”.

  Cum pot ajuta copilul meu să învețe să se târască?

  Când vine vorba de orice activitate fizică, trebuie să vă alegeți momentul. „Este atât de important ca bebelușul să fie gata să coopereze”. „Dacă bebelușul este obosit, cel mai bine este să nu încercați să vă jucați cu ei. Așteptați până când sunt liniștiți, odihniți. Este vorba, de asemenea, despre citirea indicațiilor bebelușului. Dacă te privesc, știi că sunt gata să se coopereze. ”  Așadar, așezați programul în așa fel lăsați-vă ghidați de când bebelușul dvs. este deschis învățării.

  Cuvânt de avertizare:

  Odată ce bebelușul tău se târăște, există șanse mari să intre în orice și totul cu viteza fulgerului. Protejați-vă casa dvs. ÎNAINTE să se târască.

  Când va învăța bebelușul meu să meargă?

  „Adesea părinții vor spune „ copilul prietenei mele merge pe jos la 11 luni, dar al meu are 15 luni și încă nu l-a stăpânit ”.  „Din nou, există o serie de dezvoltări. Media va fi de 16 luni, dar dacă bebelușul tău se ridică în picioare și începe să pășească în jurul mobilierului, atunci știi că dezvoltă acele abilități prealabile pentru a merge și este doar o chestiune de timp. Un  studiu din 2013  nu a găsit nicio legătură între mersul timpuriu și capacitatea viitoare, așa că nu citiți prea mult în primii pași ai bebelușului.

  Cum pot ajuta copilul meu să învețe să meargă?

  Odată ce bebelușul poate sta în picioare, ține-ții de mâini pentru a-i ajuta să practice mersul pe jos. Când au învățat să pornească pe langă mobilier folosind mâinile pentru sprijin, așezați o urmă de obiecte utile pe care să le urmeze într-o cameră.

  Cuvânt de avertizare:

  Odată ce copiii încep să meargă, este greu să îi opresti. Dacă nu ați făcut-o deja, este timpul să puneti porți pentru a opri încercarea scărilor. Orice margine joasă a mesei trebuie, de asemenea, acoperită pentru a împiedica copilul să-și lovească capul.

  Mișcarea bebelușului: dans

  Asigurați-vă că vă acordați timp pentru a aprecia cât de multă abilitate necesită acest lucru din partea lor.  „Dansul implică o mulțime de abilități de a suporta greutatea”.  „Este o dezvoltare fantastică în ceea ce privește forța și coordonarea. Este, de asemenea, despre dezvoltarea interesului pentru muzică. Chiar înainte de a se naște, cântați muzică copilului dumneavoastră în uter – aceasta stimulează simțurile. ”

  Alergare, sărituri și … libertate.

  De la aproximativ 18 luni încoace, lucrurile vor crește, iar copilul dvs. poate începe să stăpânească alergarea (deși probabil se va limita la linii drepte până la aproximativ doi ani) și să sară. Privirea unui copil de trei ani învățând să sară se clasează cu siguranță printre cele mai amuzante puncte de atracție ale părinților. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru copilul dvs. în creștere în această etapă este să ieșiți în parcuri și spații deschise. Să-i lăsați să se bucure de propria lor libertate de mișcare. Indiferent dacă vă alăturați dvs. sau găsiți o bancă de vizionare convenabilă și o cafea bună de luat masa, vă lăsăm pe seama dvs.

  Ar trebui să fiu îngrijorat dacă mișcarea bebelușului meu nu se dezvoltă?

  Dacă sunteți îngrijorată de orice element al dezvoltării bebelușului, kMamicile.ro vă sfătuiește să vă uitați la imaginea de ansamblu. Dacă bebelușul dvs. prezintă în general semne de disponibilitate pentru a trece la următorul lor reper și progresează prin abilități în ordinea corectă, probabil că este doar o chestiune de timp. Dar dacă bebelușul dvs. este în urmă cu toate etapele lor și nu pare să dezvolte forța musculară și coordonarea de care au nevoie, acest lucru ar putea indica o problemă. Dacă sunteți îngrijorat, discutați cu medicul dvs.

  Citiți și Ghidul pentru vorbirea bebelușuli.

  drmax.ro/ viataverdeviu.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Latest Posts