miercuri, octombrie 4, 2023
bestkids.ro
More

  CELE MAI CITITE

  Cât de important este contactul pielii cu pielea cu nou-născutul tău?

  sinsay.com/ro zonia.ro

  Ce este contactul pielii cu pielea?

  Când se naște bebelușul, el sau ea va fi ud și sunt susceptibili să se răcească foarte repede. Contactul pielii cu pielea folosește căldura corpului pentru a vă menține cea a bebelușului. Nu se pot face proprii în acest stadiu și pot deveni slab foarte repede dacă le este frig.

  Pe măsură ce bebelușul tău se naște, acesta va fi așezat direct pe burtă. Moașa te va ajuta să-ți usuci copilul și să-l acoperi cu o pătură.

  • Cel mai bine este să contactați pielea cu pielea timp de cel puțin o oră
  • Dacă bebelușul dvs. este mic, vi se poate recomanda să continuați acest lucru cât mai mult timp posibil
  • Dacă alăptați, vi se va recomanda să continuați cel puțin până la ultima alăptare
  • Dacă nu vă simțiți la îndemână, partenerul dvs. o poate face

  De ce contactează pielea cu pielea?

  În afară de a ajuta la menținerea copilului cald, există și alte motive. Pentru care pielea cu pielea este bună pentru amândoi:

  • Ajută la acoperirea pielii bebelușului cu bacteriile prietenoase
  • Ajută copilul să-și regleze respirația
  • Se simt în siguranță, așa că sunt calmi și stabiliți; îți cunosc bătăile inimii și sunetele respirației și sunetul vocii tale
  • Este genial pentru legături, pentru amândoi

  Trebuie să-l solicit?

  În zilele noastre moașele și medicii vor oferi întotdeauna contactul pielii cu pielea, ei cunosc beneficiile. Uneori, deși problemele cu bebelușul ar fi putut fi ridicate fie în timpul sarcinii, fie în timpul travaliului. Intrebați-vă moașa ce se va întâmpla în aceste situații și dacă se poate face încă contactul cu pielea.

  Ce verificări trebuie făcute imediat?

  Nu există verificări de rutină care să aștepte. Chiar și cântărirea bebelușului poate aștepta cel puțin 1 oră. Verificarea de rutină de la vârf la picioare a bebelușului se poate face în timp ce bebelușul este pe burtă. Ccu toate acestea, dacă există îngrijorări cu privire la bebeluș, moașa sau medicul dvs. ar putea dori să verifice copilul mai îndeaproape și să mute bebelușul într-o zonă de evaluare și tratament. Chiar și verificările dvs. se pot face cu pielea copilului la piele.

  Ce se întâmplă dacă am nevoie de o operație cezariană?

  Dacă aveți nevoie de o operație cezariană, prioritatea va fi întotdeauna a dumneavoastră și a sănătății bebelușului. La fel ca în cazul oricărei operații, există riscul de infecție și, din această cauză, toți cei din jur vor fi sterili. Dacă bebelușul se simte bine și nu există îngrijorări, atunci contactul pielii cu pielea se poate face în continuare. Este nevoie doar de ceva mai multă planificare.

  Odată ce a fost luată decizia de cezariană, spuneți moașei voastre dorința contactului cu pielea. Dacă totul merge bine, nu există niciun motiv pentru care contactul pielii cu pielea nu poate fi făcut în sala de operații. Planificarea ar merge cam așa:

  • Purtați-vă rochia de nastere ca un halat, astfel încât să puteți așeza cu ușurință bebelușul pe piele.
  • Moașa ta ar poarta mănuși și halat sterile.
  • Odată ce bebelușul este predat moașei, acesta este așezat direct pe piept (foarte sus, deși trebuie să fie ținut departe de locul operației.
  • Copilul este apoi acoperit cu o pătură.

  drmax.ro/ viataverdeviu.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Latest Posts