Sfaturi si sugestii despre alimentarea cu biberonul.
Dacă intenționați alimentarea cu biberonul a laptelui matern, merită să vă pregătiți. Există atât de multe produse pe piață atunci când vine vorba de hrănirea cu biberonul. De ce produse de hrănire cu biberon aveți de fapt nevoie? Nu vă temeți, suntem aici pentru a vă ajuta, cu aceste sugestii de produse și sfaturi de top despre alimentarea cu biberonul.
Să începem de la început răspunzând la câteva întrebări frecvente despre alimentarea cu biberonul.
Care sunt avantajele hrănirii cu biberonul?
- Veți ști exact cât de mult lapte a vrut bebelușul dumneavoastră.
- Puteți solicita ajutorul celorlalți și vă puteți bucura de o pauză atât de necesară.
- Oferă partenerului tău o șansă suplimentară de a sta cu copilul, pentru ca tu să stai liniștită o oră doua pe zi.
Ce este hrănirea combinată?
Termenul de hrănire combinată se referă de obicei la mamele care hrănesc de la sân și din biberon. Deci, practic, rutina lor este să facă un pic din ambele. Hrănirea combinată poate însemna și hrănirea cu biberonul și comutarea între laptele matern și laptele praf – deși această referință este puțin mai frecventă.
Dacă hrăniți în combinație, va trebui să vă obișnuiți copilul cu diferența. Scopul final? Este pentru bebelușul tău să accepte atât biberonul, cât și sânul. Dacă ați decis să încetați să vă hrăniți exclusiv de la sân și căutați să vă orientați pe biberon, provocarea aici este să îl obișnuiți pe cel mic cu acest nou mod de hrănire.
Sfaturi de top pentru alimentarea cu biberonul
Începeți devreme
Se crede că este o idee bună să faceți copilul să cunoască biberonul în termen de 2-4 săptămâni de la naștere. Dacă alăptați, aceasta este o ocazie excelentă pentru partenerul dvs. să intervină. Dacă intenționați să introduceți o sticlă bebelușului mai târziu, este mai bine să îi acordați copilului suficient timp pentru a se obișnui cu rutină nouă. Și dacă în orice moment decideți să treceți la hrana cu lapte praf, poate fi util să introduceți la început o sticlă folosind laptele matern, pentru a vă ajuta bebelușul să se adapteze la schimbare.
Cum se alimentează cu biberonul
Luați întotdeauna timp pentru relaxare și așezați-vă confortabil împreună cu bebelușul dvs., astfel încât să aibă suficient timp să se hrănească. Strâmtoarea brațului tău este locul perfect pentru copil. Această poziție le va susține capul, astfel încât să poată respira și înghiți cu ușurință. Bebelușul dvs. ar trebui să fie poziționat destul de vertical, astfel încât să puteți menține contactul vizual. Îndepărtați ușor tetina de buzele bebelușului și odată ce își deschid gura, îi puteți lăsa să ia tetina și să se hrănească în ritmul lor.
Păstrați tetina plină
Când hrăniți cu biberonul, este important să înclinați biberonul pentru a menține tetina plină cu lapte, altfel bebelușul dvs. va lua aer. Pe măsură ce sticla se scurge încet, înclinați sticla mai sus. Uneori, s-ar putea să descoperiți că tetina se îndreaptă spre mijloc. Împingeți ușor degetul în colțul gurii bebelușului, care va elibera aspirația.
Sfat superior: Înlocuiți întotdeauna o tetină blocată cu o altă tetină sterilă și continuați să vă hrăniți bebelușul.
Alegerea biberoanelor bebelușului
Este întotdeauna cel mai bine să alegeți un biberon cu o tetină care imită îndeaproape sânul / mamelonul dvs., astfel încât bebelușul dvs. este cel mai probabil să o accepte și, dacă sunteți îngrijorat de aer, încercați biberoanele anti-colici de la Tommee Tippee, le găsești pe eMAG.ro
Biberoanele anti-colici
Cu o tetină super-largă, în formă de piept al mamei, aceste sticle anti-colici creează un cadru natural. Sistemul unic de aerisire anti-colici atrage aerul din lapte, despre care se crede că reduce simptomele colicii precum vântul, refluxul și agitația cu aproximativ 80%.
Aceste biberoane inteligente de la Tommee Tippee au chiar și o bandă de senzori de căldură care își schimbă culoarea dacă laptele este prea fierbinte, astfel încât să puteți fi siguri că laptele este dat întotdeauna la temperatura potrivită.
Înfășurarea copilului tău
Fiecare bebeluș este diferit, iar unii ar putea dori să facă pauze scurte în timpul hranei lor. Nu vă faceți griji dacă nu își termină întotdeauna sticla. Odată ce bebelușul dvs. a avut suficient lapte, țineți-l în poziție verticală și frecați ușor sau loviți-l ușor pe spate. Dacă bebelușul dumneavoastră suferă de reflux , este important să îl mențineți în poziție verticală timp de aproximativ 20 de minute după hrănire.
Nu încălziți niciodată laptele la cuptorul cu microunde
Poate părea o opțiune rapidă și ușoară, dar cuptorul cu microunde vor distruge substanțele nutritive și vor crea puncte fierbinți care ar putea arde copilul. Dacă dezghețați laptele matern, faceți-l întotdeauna la temperatura camerei. Investiți într-un încălzitor de de lapte.
Acest încălzitor de biberoane este conceput pentru a se potrivi majorității sticlelor și borcanelor și funcționează pentru a încălzi ușor laptele sau alimentele bebelușului pentru a păstra nutrienții esențiali.
Pregătire perfectă zi și noapte
Aparatul Perfect Prep de la Tommee Tippee face pregatirea laptelui pentru micutul tau mult mai rapida si iti ofera siguranta ca biberonul acestuia va fi perfect de fiecare data.
- Sistemul de filtrare indeparteaza impuritatile din apa si prepara formula cu cantitatea corecta de lapte in functie de consintenta dorita;
- Jetul initial de apa fierbinte ajuta la dizolvarea rapida si usoara a formulei dupa care curge apa mai rece astfel incat lichidul sa ajunga la temperatura corpului, exact ca laptele matern;
- Prepara formula in mai putin de 2 minute;
- Functioneaza cu orice tip de formula de lapte praf.
Aruncați laptele neutilizat
Aruncați orice formulă neutilizată sau lapte matern după ce ați terminat de hrănit bebelușul.
Uzură
Pe măsură ce bebelușul crește, la fel și dinții lor, așa că este întotdeauna cel mai bine să vă verificați tetinele pentru orice semn de mușcătură. Nu utilizați biberoane care sunt uzate sau au zgârieturi. Cumpărați întotdeauna sticle noi pentru fiecare copil pe care îl aveți.
Sterilizarea biberonului bebelușului
Dacă nu ați investit încă într-un sterilizator, kMamicile.ro vă recomandă să fierbeți echipamentul de hrănire a bebelușului într-o tigaie mare de apă timp de cel puțin 10 minute, asigurându-vă că totul rămâne la suprafață. Dezavantajul acestei metode de sterilizare este că tetinele tind să se deterioreze mai repede.