miercuri, octombrie 4, 2023
bestkids.ro
More

  CELE MAI CITITE

  8 tipuri de alimente și băuturi de evitat în timpul sarcinii

  sinsay.com/ro zonia.ro

  Nu există un teren minat mai mare al maternității decât să decidem ce să nu mâncăm când sunteți gravidă. Dar este adesea greu să facem distincția între fapt și ficțiune și să ne dăm seama dacă suntem sensibile sau excesive.

  Există atât de multe studii și rapoarte diferite pe care le pot citi mămicile. Ceea ce face dificil să știți ce alimente ar trebui și nu ar trebui să consumați pe parcursul celor nouă luni pe care le așteptați.

  Am vorbit cu o serie de experți în nutriție și sarcină pentru a afla care sunt miturile foodie. Care alimente sunt cu adevărat cele mai bune pentru a se îndepărta.

  1. Alcoolul 

  Nu va fi o surpriză pentru majoritatea femeilor însărcinate că alcoolul este cel mai bine evitat în acele nouă luni interesante. Există întotdeauna dezbateri cu privire la faptul dacă cineva ar trebui să se abțină total sau dacă este permis un mic pahar de vin. 

  În acest moment, experții spun că este recomandat să se evite cu totul alcoolul. Dr. Rupert Critchley, de asemenea, adaugă că ar trebui să începeți să vă gândiți la eliminarea alcoolului chiar înainte de a rămâne însărcinată . „Ofițerii medicali șefi din Marea Britanie recomandă ca, dacă sunteți gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, cea mai sigură abordare este să nu beți deloc alcool pentru a menține riscurile pentru copilul dumneavoastră la minimum”, spune el. „Cu cât bei mai mult, cu atât este mai mare riscul de a dăuna copilului pe termen lung.”

  2. Carne și păsări de curte

  Este înțelept să stai departe de multe produse neființate în timpul sarcinii, iar carnea și păsările de curte nu diferă. „Este probabil ca otrăvirea cu Salmonella să provină din aceste produse, așa că asigurați-vă că toată carnea – în special păsările de curte – este bine gătită”, spune terapeutul nutrițional Tracey Strudwick. „Aveți grijă când manipulați carne crudă și păstrați-o separat în frigider pentru a evita contaminarea încrucișată.”

   „Rămâneți în siguranță cu carnea și asigurați-vă că sunt bine gătite”, spune el. „Carnea crudă sau insuficient gătită, chiar și la barul local de salate, poate conține paraziți precum toxoplasmoza care poate avea implicații serioase pentru sănătatea bebelușului”.

  3. Fructe de mare crude 

  Va fi o lovitură pentru iubitorii de sushi, dar fructele de mare crude sunt un nu în timpul sarcinii. „Fructele de mare crude, cum ar fi sushi și stridiile, sunt cel mai bine evitate atunci când sunt gravide”. „Ocazional, peștele crud, cum ar fi somonul, poate conține viermi mici paraziți care pot provoca boli, iar crustaceele crude pot conține virusuri și bacterii dăunătoare. Peștele sushi, în general, a fost înghețat rapid, ceea ce distruge acești agenți patogeni, dar este mai bine să greșim din partea prudenței. ”

  Merită, de asemenea, să evitați anumite tipuri de pește, chiar dacă este gătit, din cauza cantităților mari de mercur care ar putea fi prezente. Pește-spadă pot conține niveluri ridicate de mercur, care pot fi dăunătoare pentru dezvoltarea sistemului nervos al fătului”. „Mercurul a concentrat lanțul trofic, așa că se găsește în cantitățile cele mai mari la pești mari și pradă, precum și la ton, de aceea este recomandat ca femeile însărcinate să nu mănânce mai mult de două porții de ton proaspăt sau patru medii – cutii de mărime pe săptămână. ”

  4. Cofeina

  În timp ce puțină cofeină este în regulă, aveți grijă cu cât consumați, deoarece sunt șanse, cantitatea pe care ați băut-o înainte de a rămâne gravidă este prea mare odată ce vă așteptați. „Nu trebuie să renunți complet la cofeină, dar ghidurile actuale recomandă să nu bei mai mult de 300 mg pe zi. Echivalentul a aproximativ două căni de cafea”. „Nu uitați că băuturile răcoritoare precum cola și băuturile energizante conțin și cofeină, la fel ca și ciocolata. Ca măsură de precauție, rămâneți la alternative mai sănătoase, cum ar fi ceaiuri de plante, infuzii de fructe de apă și suc de fructe diluat. ”

  Dr. Critchley subliniază că o cantitate prea mare de cofeină – chiar și în băuturi, poate că nu ne așteptăm să fim încărcați cu substanțe dependente – poate dăuna copilului. “Încercați să evitați prea multă cafea și ceai”, spune el. “Aportul ridicat de cofeină poate duce la greutate redusă a bebelușului și chiar la avort spontan. În plus, băuturile gazoase și zaharate pot conține, de asemenea, cofeină și pot fi ambalate pline de substanțe chimice și îndulcitori, toate care sunt cel mai bine evitate “.

  5. Carnea de delicatesee.

  Nu numai carnea și păsările de curte ar trebui să fie îndepărtate, ci și carnea de delicatese. „Ar trebui evitate carnea de delicatese sau orice fel de mezeluri care au fost gătite înainte de cumpărare”. „Listeria, o bacterie periculoasă, poate fi prezentă și poate provoca efecte secundare pentru bebelușul în curs de dezvoltare. Deși cazurile sunt rare, pentru a fi în siguranță, le-aș evita fie complet, fie îți încălzesc bine sandwich-ul de carne de vită la cuptorul cu microunde. ”

  6. Ouă crude

  Alte produse alimentare crude care trebuie evitate sunt cele care conțin ouă. „Evitați ouăle și maioneza crude sau slab gătite”, spune dr. Clare Morrison, medic de familie la MedExpress. „Dacă mâncați ouă, asigurați-vă că sunt gătite bine pentru a preveni riscul de otrăvire alimentară cu salmonella.”

  Dr. Critchley spune că, deși ouăle curgătoare ar trebui evitate, dacă ouăle sunt gătite bine, acestea sunt o alegere pozitivă și sănătoasă. „Ouăle sunt hrănitoare și o sursă excelentă de proteine”, spune el. “Cu toate acestea, asigurați-vă că le gătiți bine până când albii și gălbenușurile sunt solide.”

  7. Laptele nepasteurizat 


  Produsele nepasteurizate pot conține bacterii care ar putea să vă îmbolnăvească atât pe dumneavoastră, cât și pe bebelușul dvs. Motiv pentru care sunt cel mai bine evitate atunci când sunteți gravidă. „Bacteriile din laptele nepasteurizat ar putea provoca probleme precum salmonella, listeria sau E. coli”.

  „Când sunteți gravidă, sistemul dvs. imunitar este mai scăzut și de aceea laptele nepasteurizat trebuie evitat în timpul sarcinii. Dar este bine în orice alt moment”, de asemenea, că consumul acestor produse ar putea dăuna în mod direct copilului. „Nivelurile ridicate de bacterii Listeria Monocytogenes pot fi găsite în laptele și brânza nepasteurizată. Listerioza, deși este rară în Europa, poate provoca avort spontan, naștere mortală sau boli severe la nou-născuți”.

  „Toxoplasmoza este, de asemenea, un risc în cazul laptelui nepasteurizat. Si produse lactate, care în cazuri rare pot duce la anomalii la făt. Pateul este o altă sursă potențială de bacterii listeria și ar trebui evitat în timpul sarcinii. “

  8. Fructe și legume nespălate

  Sperăm că aveți deja obiceiul de a vă spăla fructele și legumele înainte de a le consuma. Dar dacă nu, acum este momentul potrivit pentru a începe. „După o zi plină de muncă, putem fi mai înclinați să nu ne spălăm fructele și legumele”. „Cu toate acestea, urmele de sol vă pot crește riscul de infecție, cum ar fi toxoplasmoza. Deci asigurați-vă că aveți grijă suplimentară la spălarea verzi cu ajutorul unui strecurător. “

  Nucile sunt sigure de mâncat în timpul sarcinii?

  S-ar putea să vă confundați când vine vorba de nuci. Dar conform ghidurilor NHS, puteți mânca alune sau alimente care conțin alune, cum ar fi untul de arahide în timpul sarcinii, cu excepția cazului în care sunteți alergic la ele. Guvernul a recomandat anterior femeilor să evite nucile în timpul sarcinii. Cercetările recente nu au arătat niciun motiv pentru care ar trebui evitate.

  Este sigur să mănânci mozzarella în timpul sarcinii?

  Atâta timp cât mozzarella este făcută din lapte pasteurizat, este bine să mănânci în timpul sarcinii. Ar trebui să evitați brânzeturile moi, cum ar fi brie, Camembert, Roquefort și Gorgonzola.

  Homarul este sigur să mănânce în timpul sarcinii?

  Conform ghidurilor NHS, homarul este sigur de mâncat, atâta timp cât este gătit.

  Somonul este sigur de mâncat în timpul sarcinii?

  Conform ghidurilor NHS, peștele afumat, care a inclus somon afumat și păstrăv afumat, este sigur de mâncat atunci când sunteți gravidă.

  Sunt creveții siguri de mâncat în timpul sarcinii?

  Crustaceele sunt sigure atâta timp cât sunt fierte, deoarece crustaceele crude conțin bacterii dăunătoare și viruși care vă pot dăuna copilului. Acestea fiind spuse, dacă creveții sunt reci, dar prefierți, sunt și ei în siguranță. 

  Ciupercile sunt sigure de mâncat în timpul sarcinii?

  Deși ar trebui să evitați să mâncați ciuperci crude, atunci când sunt gătite, acestea sunt minunate de mâncat în timpul sarcinii, deoarece conțin riboflavină, esențială pentru dezvoltarea oaselor, mușchilor și nervilor bebelușului.

  drmax.ro/ viataverdeviu.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Latest Posts