marți, decembrie 5, 2023
bestkids.ro
More

  CELE MAI CITITE

  3 beneficii care înotul este cel mai bun pentru sănătatea copilului tău.

  sinsay.com/ro zonia.ro

  Sigur ai auzit, de multe ori, că experții recomandă înotul cel puțin 60 de minute în fiecare săptămână. Din toate tipurile de activități sportive, înotul este cea mai buna modalitate de a lucra musculatura întregului corp, dar și organele interne, în special sistemul cardiovascular. O oră de înot arde aproape la fel de multe calorii ca alergatul, de exemplu, fără a avea însă același impact asupra oaselor si articulațiilor.

  De exemplu, înotul este a patra cea mai populară activitate sportivă într-o țară precum Statele Unite. De ce oare? Răspunsul este foarte simplu: există o mulțime de beneficii pe care le poți obține atunci când faci exerciții de înot în mod regulat. Haide să vedem mai departe care sunt aceste beneficii și cum poți să încorporezi înotul în rutina copilului tău.

  1.ÎNOTUL ÎȚI LUCREAZĂ FIECARE MUȘCHI DIN CORP

  Unul dintre cele mai mari beneficii ale înotului este că acesta îți antrenează întregul corp, din cap până în picioare. Înotul:

  1. Crește ritmul cardiac și întărește sistemul cardiovascular fără să pună presiune prea puternică pe articulații și oase.
  2. Tonifică musculatura
  3. Crește forța musculară și rezistența.
  4. Îmbunătățește rezistența fizică

  Există mai multe tipuri de înot pe care le poți încerca, cele mai cunoscute fiind următoarele:

  1. Bras
  2. Spate
  3. Fluture
  4. Freestyle (mai multe tipuri de înot combinate)

  Bineînțeles că, în funcție de tipul de a înota ales, unele grupe de mușchi vor fi lucrate mai intens. Ceea ce este sigur este faptul că folosești majoritatea grupurilor musculare pentru a îți mișca corpul prin apă. Avantajele acestui tip de exerciții sunt mult mai vizibile decât în cazul antrenamentelor clasice.

  2.ÎNOTUL ÎMBUNĂTĂȚEȘTE SOMNUL

  Unul dintre cele mai importante câștiguri ale înotului este faptul că te ajută să dormi mai bine noaptea. Într-un studiu privind adulții în vârstă cu insomnie, participanții au raportat atât o creștere a calității vieții, cât și una a somnului după ce au început să facă exerciții aerobice și ședințe de înot regulate. Aproape 50% dintre persoanele în vârstă se confruntă cu un anumit nivel de insomnie, deci aceasta este o știre excelentă. De menționat este însă faptul că studiul s-a axat pe toate tipurile de exerciții aerobice (fitness, piscina, cycling etc.). Acest lucru poate face înotul o alegere bună pentru adulții în vârstă care doresc să-și îmbunătățească somnul.

  O calitate importantă a înotului este faptul că este accesibil unei game largi de persoane cu probleme medicale sau care fac, prin natura afecțiunii, alte exerciții fizice, cum ar fi alergarea, mai puțin atrăgătoare, iar tratarea insomniei nu face excepție, după cum am arătat mai sus.

  3.ESTE UNUL DINTRE SPORTURILE CARE ARD CELE MAI MULTE CALORII

  Înotul este o modalitate eficientă de a arde calorii. De exemplu, un copil care cântărește 30 kilograme arde aproximativ 200 de calorii pe oră la o intensitate scăzută sau medie a ședinței de înot. Aceeași persoană ar putea arde până la 350 de calorii pe oră dacă intensitatea antrenamentului ar crește. O persoană care cântărește 50 de kilograme și care se antrenează identic cu persoana din exemplul de mai sus ar arde între 260 și 440 de calorii pe oră.

  Pentru a face o comparație cu alte activități populare de fitness cu impact redus al efortului fizic, aceeași persoană de 75 de kilograme ar arde undeva în jurul cifrei de 314 de calorii mergând cu o viteză de 6 kilometri pe oră timp de 60 de minute. O ședință de yoga arde doar 183 de calorii pe oră. O oră de antrenament pe bicicleta eliptică arde 365 de calorii.

  Decathlon se concentrează pe modul în care poate oferi echipament sportiv la cel mai bun raport calitate – preț pentru minim 80 de sporturi. Iar ca să te convingi de asta, toate produsele noastre au o garanție de doi ani de zile ca tu să fii foarte mulțumit sau foarte mulțumit.

  Descoperă ofertele produselor de top pentru înot în oferta Decathlon

  1. Costume de înot
  2. Echipament de înot
  3. Înot în ape deschise
  4. Echipament inițiere înot

  #navigatie #inot #poftadesport #DecathlonRomania

  drmax.ro/ viataverdeviu.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Latest Posts